Giv din hund sikkerhed i bilen

Hvis du tit har din hund med i bilen, så er det værd at orientere sig om, hvordan man sikrer den bedst muligt. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan du transporterer din hund, når I er ude at køre. Hvis du ikke sikrer din hund i et transportbur, så kan hunden være til stor fare for dig selv og resten af bilen – for slet ikke at tale om, hvor farligt det er for hunden.

Transportbur til hunden

Det står dig naturligvis frit for, om du ønsker at anvende et transportbur til din hund – men det står helt fast, at det er den sikreste måde at transportere hunden rundt på. Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil investere i et transportbur, så møder du hurtigt mange forskellige modeller, der er lavet i forskellige materialer.

De fleste transportbure du kan finde, er lavet i enten plastik, stål eller aluminium – og uanset hvilken du vælger, så kan du finde modeller der er godkendte og sikre i brug. De dyreste transportbure er oftest lavet i aluminium, men det er typisk også de flotteste transportbure. Et transportbur til hunde i aluminium er ligeledes meget nemt at flytte rundt, da materialet ikke vejer meget. Det betyder altså, at et aluminiumsbur er at foretrække, såfremt du skal bruge transportburet i flere biler.

Hvor stor skal transportburet være?

Det er faktisk ikke fuldstændig ligegyldigt hvor stort transportburet er – det skal passe til din hund. Hvis du vælger et transportbur, der er alt for stort, så får din hund stress og bliver urolig. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle tanker omkring størrelsen på dit transportbur til hunden. En god tommelfingerregel er:

  • Din hund skal kunne stå oprejst
  • Din hund skal kunne vende sig i buret
  • Din hund skal kunne ligge udstrakt i buret

Transportkasser som alternativ

Hvis du har en mindre hund, så kan en transportkasse være et rigtigt fint alternativ til det klassiske transportbur. En transportkasse er meget mindre, og er meget nem at tage under armen. Transportkasser er oftest lavet i plastik, så du skal være opmærksom på, hvor du placerer transportkassen i bilen.

Har du tænkt dig at bruge en transportkasse til din hund (eller kat), så anbefales det, at du placerer transportkassen på tværs af køreretningen. Det mindsker nemlig risikoen for skader på hundens (eller kattens) ryg ved kollision.

Disclaimer
Author: James

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *