Store maskiner bruger køreplader

Du har sikkert set det mange gange ved store byggepladser. Alle de her store jernplader som ligger som et stort fortorv til de store entreprenørmaskiner. Noget du måske ikke har tænkt over er hvorfor de bruges og hvor vigtige de er.

Køreplader, som de hedder, er tykke jernplader som bruges at tunge entreprenørmaskiner til at køre på. Mange gange bruges de for at skåne det underliggende jord for ikke at jorden bliver pløjet op når de helt tunge maskiner med bælter på. Det bliver meget hurtigt en grim græsplæne, eller lignende hvis først et bæltekøretøj har været en tur forbi.

Et af formålene med køreplader er at de skåner jorden og evt. græsset således det ikke bliver beskadiget. Måden det fungerer på er at man dækker jorden og græsset med disse tunge plader, så i stedet for at entreprenørmaskinen kører på græsset, så kører det på pladerne i stedet og dermed bliver det underliggende græs eller jordareal ikke skadet.

Et af de andre formål der er med disse køreplader er at man bruger dem for at fordele vægten fra maskinen. Mange steder, hvor man bruger disse plader er man i gang med en byggefase, det vil sige at man mange gange graver eller lignende og ikke har et fast underlad. Det betyder at hvis en tung entreprenørmaskine kommer derind vil  den sætte sig fast. Med en køreplade kan man fordele vægten fra maskinen jævnt over et meget større område, således maskinen ikke synker ned og sætter sig fast.

Disclaimer
Author: Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *