Så blev det endelig fredag

Så kom vi igennem den første uge med KL’s lockout af skolelærerne. Og det har været en uge præget af omvæltninger, planlægning og masser af køreture på kryds og tværs af byen. Men det hele er faktisk gået forbavsende let, alt taget i betragtning.

Heldigvis går begge vores børn nemlig i nogle skoleklasser, hvor forældrene virkelig forstår at stå sammen skulder ved skulder og hjælpe hinanden, så det hele glider bedst muligt. Der har ikke været noget brok, når der skulle findes to til tre forældre, som lige kunne hente alle børnene i en time eller to midt på dagen og tage dem med en tur i parken eller spille noget fodbold med dem, indtil børnene igen kunne komme tilbage på skolen eller i fritidsordning. Heldigvis er det jo ikke alle skoletimer, som er aflyst. Nogle lærere er tjenestemandsansatte og er derfor ikke ramt af konflikten og i andre timer, er der pædagoger fra skole/fritidsordningen, som holder øje med børnene. Så alt i alt er den første uge med konflikt gået ganske fint, selv om det naturligvis ikke er en optimal situation for hverken elever, forældre eller lærere.

Der er helt sikkert også mange bedsteforældre rundt omkring, som har trådt til med en hjælpende hånd i den første uge af konflikten. Og mon ikke også mange af dem, også får lidt at se til i den kommende uge? Selv har vi endnu ikke haft brug for at tage bedsteforældrene i brug. Men det kan sagtens være, at det også bliver nødvendigt i vores tilfælde at trække på lidt ekstra hjælp fra den front.

Havde vi vidst, at hele konfliktsituationen ville ende ud i en lockout, havde vi nok taget fri fra arbejde, og så bare taget af sted en uge i sommerhus eller sådan noget i den stil. Men nu er situationen, som den er, og så affinder vi os med det og får det bedste ud af det.

Og nu da vi jo altså ikke har valgt at tage på ferie og derfor alligevel er hjemme, er det blevet tid til at tage fat på et af vores mange weekend-projekter. Jeg skal simpelthen have skiftet håndtagene ud på alle vores indvendige døre. Jeg har haft de nye håndtag liggende i et stykke tid. Men har altså ikke rigtig fået mig taget sammen til at få dem skiftet. Så nu skal det altså være. Det er sådan nogle smarte klik-på-håndtag, som jeg har købt. Så de kan faktisk monteres uden brug af værktøj. Så jeg regner egentlig med, at det største arbejde kommer til at bestå i at få afmonteret de gamle håndtag. Men nu får vi se. Det kommer i hvert fald til at pynte gevaldigt med nogle nye dørhåndtag. De gamle er nemlig ved at være noget slidte efterhånden.

Det bliver ikke det store vi skal bruge af kræfter på lærer-lockout’en i weekenden. Hele den kommende uge er nemlig planlagt med hensyn til levering, afhentning og pasning af børnene. Så det skal vi heldigvis ikke bekymre os om.

Disclaimer
Author: Underviseren

1 thought on “Så blev det endelig fredag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *