Kom i gang med din egen hjemmeside

Hvis du går med planer om at få dig din egen hjemmeside eller blog, kan du læse med nedenfor for et par gode råd om, hvordan du kommer i gang.

Ved at følge nedenstående slagplan, kan du skridt for skridt se, hvad der skal til, for at du kan få din egen hjemmeside i luften:

 

 

 

 

Valg af webhotel

Der er naturligvis flere kriterier, som man kan anvende, når man skal vælge sig et webhotel. Er den tilgængelige plads vigtig? Er hastigheden vigtig? Er det prisen, som er den afgørende? Er det driftssikkerheden? Eller måske noget helt andet? Typisk vil de fleste kunne klare sig med et ganske almindeligt webhotel, uden de store dikkedarer. Og måske kan et gratis et af slagsen endda være fint til at starte med. Uanset hvilket webhotel du vælger, vil jeg anbefale, at du sørger for at få dig et, som har en one-click-installer, så du ganske let kan få installeret dit foretrukne hjemmeside system.

Vælger du et af de mere gængse betalings webhoteller, er det ganske ler at finde en rabatkupon, så du kan få oprettelsen ganske billigt. Og med disse webhoteller er du også ret sikker på, at de har one-click-installer. Det gør det noget lettere at komme i gang, end hvis du selv skal til at upload’e et cms system til webhotellet.

Inden du vælger webhotel bør du også gøre dig selv den tjeneste lige at tjekke nettet for kommentarer fra andre brugere af webhotellet. Der er ganske mange webhoteller i den billige ende, som måske ikke helt lever op til det de lover. Så du kan spare dig selv for en skuffelse ved at gøre lidt forarbejde inden du bestiller.

 

Valg af hjemmeside system

Hvis du er forholdsvis ”grøn” i kunsten at lave en hjemmeside, vil jeg anbefale dig, at kigge på et af de populære cms systemer. I et cms system styrer man opbygningen af sin hjemmeside fra en web browser. Og man kan komme ganske langt uden at kende noget som helst til hverken html, php, asp, javascript eller lignende ”kodesprog”.

Nogle af de meste populære og udbredte cms systemer er Typo3, Joomla, WordPress, Umbraco og Drupal.

 

Indhold

Når du skal i gang med at skabe noget indhold på din nye hjemmeside er der lige et par fif du skal have med på vejen.

Det første er: Skab dit eget indhold! Altså lad være med at ”låne” (læs: kopiere) fra andre hjemmesider. Det er ganske enkelt ulovligt og kan komme til at koste dig dyrt. Og det er både tekst og billeder det drejer sig om. Som udgangspunkt er alt indhold beskyttet af loven om ophavsret. Og du skal have direkte lov af den retmæssige ejer til at benytte indholdet på din side, førend det er ok.

Det andet fif er: Brug rigeligt med billeder, når du skal opbygge din hjemmeside. Det giver siden et bedre grafisk udtryk med nogle gode billeder og kan mange gange illustrere et eksempel meget bedre end det kan gøres med ren tekst. En side med nogle gode billeder bliver simpelthen meget mere spændende at læse. Der er mange forskellige steder, hvor du kan finde gratis billeder til din hjemmside. Det kan du bl.a. gøre her: http://gratis-billeder.dk/.

 

Synliggørelse

Når endelig din hjemmeside er kommet i luften, vil det jo også være rart med nogle besøgende. Dem kan du tiltrække på mange forskellige måder. Nogle af de mest anvendte måder at gøre det på er via de sociale medier, som eksempelvis Facebook, Google+ og Twitter eller via søgemaskineoptimering, som i bund og grund handler om at synliggøre sin hjemmeside via søgemaskinerne. Man kan også købe sig til besøgende via f.eks. Google Adwords eller andre betalingsreklamer.

 

Disclaimer
Author: Signe Pedersen

2 thoughts on “Kom i gang med din egen hjemmeside

  1. Ja, der er mange ting at tage højde for, når man sal have en hjemmeside/webshop op at stå. Sådan var det også i sin tid, da vi etablerede smartsmoke.dk. Og hvis man ikke lige har den store erfaring, kan det jo være svært at vide, om man vælger rigtig fra starten. Det har vi heldigvis gjort med webshoppen hos Smartsmoke. Så det kører som det skal 🙂

  2. Hos Nymarksminde har vi lige fået etableret en webbutik i tilknytning til vores hjemmeside (nymarksminde.dk). I webbutikken kan man bl.a. købe årskort etc. Det siger næsten sig selv, at det ikke er nogen stor webbutik. Men måske der kommer flere produkter efterhånden som tiden går.

    Vi har valgt en WordPress løsning med WooCommerce. Det fungerer ganske godt for os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *