Pynt til stuen og børneværelset

Jeg har altid været vild med pynteting, og min kuffert er ofte fyldt til randen med sjove sager, når jeg har været på ferie. Man kan vel sige, at jeg har lidt af en svaghed for sjove figurer, isenkram og nips. Men det er bestemt ikke noget, jeg er ked af, da jeg synes det tilfører personlighed og karakter til min lejlighed, stue, soveværelse eller hvor jeg nu finder på, at placere mine figurer og nips. Jeg køber dog ikke kun isenkram og nips, når jeg er på ferie – jeg er også vild med danske designere og deres figurer. I dette indlæg vil jeg berette lidt om de to designere, som jeg er særligt vild med.

Hoptimisten

Den er elsket af mange – og kendt af næsten alle. Den lille Hoptimist er lavet af møbelsnedkeren Gustav Ehrenreich, og kommer efterhånden i alskens farver og materialer. Fælles for alle udgaver af Hoptimisten er, at de minder om det originale design, med en fjeder der kan sætte Hoptimisten i bevægelse.

De nyere udgaver af Hoptimisten er lavet af designeren Lotte Steffensen, der har taget Ehrenreich’s originale design og opdateret det med nye materialer, størrelser og farver. Du kan finde en Hoptimist til enhver lejlighed – lige fra barnedåben til studenterfesten. Jeg har en svaghed for Hoptimisten, som så mange andre, og den er da også at finde et sted eller to i min lejlighed.

Kay Bojesen

En af mine absolutte favoritter, når vi snakker isenkram og figurer, er danske Kay Bojesen. Han laver simpelthen de sødeste og fedeste figurer, hvis design ikke kender til alder. Kay Bojesen kom til verden i 1886, og startede karrieren som sølvsmed. Senere begyndte hans også at lave sjove figurer i træ – og det er vi mange, der er taknemmelige for.

Hvis jeg skulle vælge en favorit blandt Kay Bojesens design, så bliver det – som du måske har gættet – Aben. Det er den absolut mest populære figur blandt Kay Bojesens kollektioner, og jeg synes den er så fin. Aben er lavet i træ, og selvom den har et infantilt udtryk, så vil den pryde enhver stue.

Vil du læse eller købe produkter fra Kay Bojesen eller Hoptimisten, så kig forbi ISENKRAM-TILBUD.DK.

Disclaimer
Author: Kasper Lorenzen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *