Spar penge i hverdagen

Hvis du, ligesom undertegnede, er studerende – så kan det være en udfordring, at få pengene til at række langt. Derfor kan det være en god ide, at være mester i at jage de gode tilbud, og ikke mindst at spare hvor spares kan. Men hvordan gør man det i praksis? Jo, det er straks værre. Der er naturligvis den helt simple løsning; lev af pasta og ketchup, gå i det samme tøj året rundt og behold den lille TV-pakke. Men, sådan er der altså ikke mange af os, der gider leve – og det er heldigvis ikke en nødvendighed. I dette blogindlæg vil jeg hjælpe dig lidt på vej, ved at give dig et par simple tips til at spare penge på alt fra modetøj til madvarer.

Nemme tips til at spare penge

I dette afsnit vil jeg komme med nogle nemme tips til at spare penge, som sammenlagt kan give dig lidt ekstra lommepenge hver måned.

Tip #1: Lav gerne en madplan for hver uge. Jeg ved godt, at det kan være svært – særligt hvis man er meget aktiv uden for studiet, og har masser af kammerater. Men ved at lave en madplan, kan du være strategisk med dine indkøb – og du kan bevidst gå efter netop de tilbud, som har behov for. Det kan tilmed være med til, at du slipper for alle de frustrationer som følger med madlavningen, og som oftest ender i billig og dårlig mad.

Tip #2: Tag cyklen. Ja, det er heldigvis sådan for langt de fleste studerende, at en bil er for dyr – men du kan stadigvæk spare mange penge på transporten. Overgiv dig til jernhesten, og drop den offentlige transport. Du sparer mange penge, du får en masse frisk luft – og masser af motion.

Tip #3: Shop dit tøj i januar. Ja, det er nemlig rigtigt. I januar kører mange store internetbutikker som Streetammo eller 2trendy med udsalg, og du kan spare ekstremt mange penge på tøj. Man behøver ikke ligne en bums, bare fordi man er studerende, men det kan være svært at have råd til det hele. Spar derfor lidt op sidst på året, og shop-amok i januar. Her får du nemlig det hele til det halve.

Det var tre nemme tips herfra – er det noget, du kan bruge?

Disclaimer
Author: Kasper Lorenzen

2 thoughts on “Spar penge i hverdagen

  1. Hej Kasper,
    Tak for de gode råd. De kan helt sikkert bruges. Et andet godt råd er at kigge efter en billig forsikring. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at bruge lidt tid på at finde den helt rigtige forsikring.

  2. Hvis man først rigtig kommer i gang, kan der nærmest gå helt sport i at spare penge på budgettet. Og de fleste kan nok finde et eller flere steder, hvor der kan hentes lidt penge hver måned, om det så er på madbudgettet, tøjbudgettet, på varmeregningen eller på noget helt andet. Der skal nok være noget at hente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *