Bag om den populære biopejs

Hyggelig biopejs

Vil du gerne have en pejs til din stue, men vælger det fra, da det er for stort et besvær og du ikke har en skorsten? En pejs er en god detalje, der skaber hygge og glæde i ethvert rum og man kan samles om den. Men desværre er en normal pejs ikke noget alle har mulighed for at have i sin bolig. Heldigvis er der en løsning på dette. Med en biopejs kan du alligevel få pejsen til dit hjem og endda uden nogen besværlig montering.

En biopejs forbrænder bioethanol, som er en meget ren forbrænding. Det betyder bl.a. at der ikke bliver dannet sod og aske. Der er simpelthen ikke de samme affaldsprodukter som når der fx brændes træ, som i en almindelig pejs.
Alle kan få en biopejs til sit hjem. Det skyldes delvis den nemme montering. Faktisk er det ikke altid der overhovedet skal nogen montering til. Nogle modeller af biopejse er designet til at være fritstående og kan derfor simpelthen bare placeres på bordet eller på gulvet der, hvor man ønsker den skal stå. På den måde har man også en større frihed med en biopejs, da man ikke er afhængig af fx skorstenens placering i hjemmet.

> Læs mere om biopejse hos BoligPlusEnergi <

Der er også ting man skal passe på når det kommer til biopejse. Biopejse danner en lille mængde kulilte, som er giftigt. Derfor er det vigtigt at læse brugervejledningen grundigt og at man generelt sætter sig lidt ind i biopejse inden man går i gang med at bruge dem. Det kan fx være at det med lige den biopejs du har, er en god idé med lidt udluftning mens den køre. Der er også nogle generelle sikkerhedsregler man bør følger. Bl.a. bør man ikke anvende biopejse i rum, hvor man sover. Så lad være med at placere pejsen i soveværelset. Selvom dette lyder som en hyggelig idé, så kan det være farligt. Derudover bør du ikke placere din biopejs under jordniveau.

Så man bør foretage sig en lille smule research omkring biopejse, inden man går ud og køber sig en.

Biopejsen er altså et godt alternativ til brændeovnen eller den traditionelle pejs. Et alternativ der endda er nemt at bruge og ikke sviner stuen til.

Disclaimer
Author: Signe Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *