Barnepige og babysitter

Mange har i dag så travlt, at parforholdet let kommer på pause, når antallet af familiemedlemmer forøges. Men sådan behøver det slet ikke at være.

Et barn er en sand gave til familielivet, men det skal ikke tage tid fra dig og din partner. I har også brug for at bruge tid med hinanden, og en barnepige eller babysitter kan være guld værd lige fra begyndelsen.

Så snart du er klar

Så snart du er klar til at gå fra dit barn, bare i kort tid ad gangen, kan du og din partner begynde at knytte det kæreste bånd, der med stor sandsynlighed er blevet en kende anstrengt under graviditeten og babyens første måneder.

Du efterlader selvfølgelig ikke bare sådan lige dit barn – men du kan starte i det små. Ved at hyre en barnepige eller en babysitter i bare en time ad gangen, kan du vende dig af med adskillelsesangsten, og du og din partner kan bruge den tid på at gå en tur, købe ind, snuppe en hurtig frokost eller bare få lidt tid til at sætte jer ned og tale sammen.

Find en god barnepige

En barnepige behøver ikke være et andet barn. Ved at skrive rundt i dit lokalsamfund kan du høre dig ad, om der er nogle ældre teenagere, unge voksne, eller måske endda andre mødre, der er villig til at babysitte en gang imellem. På den måde kan du trygt overlade dit barn i kyndige hænder, og ved at starte småt kan du opbygge tryghed og tillid. Som et godt alternativ kan du også hurtigt tjekke på jobbi.dk, om der skulle ske at være en barnepige i dit område som lyder lovende.

Det er sundt at komme lidt væk fra dit barn – for begge parter – og det betyder jo ikke, at du ikke elsker ham/hende. Men for at opbygge en sund fremtid for alle parter, er det godt, hvis du og din partner får lov til at bruge kvalitetstid sammen fra tid til anden.

Når både du og dit barn er mere tryg, kan du sætte barnepigens tid op, så du kan være væk længere tid ad gangen. Men bare rolig – du kommer altid hjem igen!

Disclaimer
Author: Underviseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *