Borebiller

Min hustru og jeg har længe ønsket os, at flytte i hus frem for en lille lejlighed. Men da jeg først er færdig uddannet som tømre næste år, og min kone er pædagog, har vi ikke det store budget at købe for. Men det er lykkes os at finde et hus, med den perfekte beliggenhed. Det ligger meget idyllisk midt inde i en skov, med massere af dyreliv. Og mulighed for at min hustru kan få en hest, som hun længe har ønsket sig.

Et stort hus, med mulighed for familie forøgelse på sigt. Dog er huset meget slidt og gammelt. Det er et ældre ægtepar der har boet der tidligere, og de har absolut ikke foretaget nogle former for reparationer. Så alt skal renoveres. Dog er prisen 350.000 kr. under vores max grænse. Og da jeg næsten er udlært tømmer og vi har et godt netværk tror jeg godt vi kan få huset lækkert for omkring 275-300.000 kr. såfremt der ikke er nogle skjulte overraskelser. Det eneste ved beliggenheden jeg kan være lidt nervøs for, er om her er mange skadedyr, nu hvor det er en gammel skovejendom.

Men ejendomsmægleren har fortalt at sælger aldrig har haft problemer, så vi køber det. Men idet vi er godt i gang med at rive ned og bygge om, kommer der pludselig en uforudsigelig problemstilling. Ide vi river en væg ned, viser det sig, der er en bærende stolpe som der er gået borebiller i.  Dette er ikke en udfordring vi har regnet med i vores budget. Og hvis der opstår mange flere af dem, får vi pludselig et stort økonomisk problem.
Vi ringer derfor efter et autoriseret skadedyrsfirma og beder om deres hjælp.

Vi er nødt til at sikre os, at husets vægge ikke alle er fyldt med borebiller, og for at sikre at vi ikke behandler dem forkert og ikke får slået æggene ihjel, vil vi hellere betale et autoriseret firma for det, end selv at begynde og prøve at bekæmpe dem.
Teknikkerne kommer ud, og tjekker hele vores bygning for spor. De foreslår os at få en behandling af hele huset, frem for kun den angrebet bjælke.
Dette havde vi ikke medregnet ind i vores budget. Men vi anser det som nødvendigt, og vi sagde derfor pænt tak til tilbuddet. Jo hurtigere de kunne gå i gang med bekæmpelsen, jo hurtigere kunne vi komme videre med renoveringen.

Disclaimer
Author: oliver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *