Dating er for alvor flyttet på nettet

Møder du stadig potentielle romantiske partnere på gaden, i baren eller til fester? Så er du ikke en del af størstedelen. Dating er nemlig for alvor flyttet på nettet, og der er ikke noget, der tyder på, at det kommer til at ændre sig igen.
Men hvorfor er det blevet så populært? Og hvilke ulemper er der ved det? Disse to spørgsmål vil denne artikel prøve at sammenligne for slutteligt at nå frem til en konklusion, som kan give en løsning på den største problemstilling på datingsider.

Hvorfor er det så populært at date på nettet?

Men hvorfor er der egentligt så mange, der finder kærligheden på nettet? Her vil der blive opstillet mange af de populære grunde, som folk giver, når de bliver spurgt:

  • Det er trygt
  • Mulighederne er mange
  • Det kan være gratis
  • Det er nemt og hurtigt
  • Det er lettere at skabe kontakt

Dette er blot nogle få grunde til, hvorfor flere og flere mennesker vælger at starte deres romancer på internettet, via datingsider som f.eks. 40plus.dk eller senior.dk.
Det er dog ikke kun positive ting at fremhæve, når man taler om udviklingen af online dating – det kan du læse mere om i næste afsnit.

Er der nogle ulemper ved online dating?

En af de største ulemper ved den udvikling, vi ser i online dating lige nu, hænger faktisk sammen med én af fordelene – tryghed.
Det virker nemlig, som om trygheden har taget over på nettet. Dette har medført, at danskerne faktisk finder sig selv i traditionelle (eller gammeldags) kønsroller. Det er mændene der opsøger, og det er kvinderne, der er passive og til tider meget kræsne. Dette er uden tvivl en negativ udvikling, som står i stor modsætning til den udvikling, vi har set i den virkelige verden. Her er det nemlig rigtig mange år siden, at det var ’unormalt’ for en kvinde at tage det første skridt på vejen mod kærligheden.

Nogle datingsider har fundet løsningen på én af problemstillinger

Det er dog langtfra et problem, der ikke kan løses. Flere datingsider har faktisk allerede fundet frem til en løsning.
Hos disse sider er det nemlig umuligt for fyrene at tage den første kontant til kvinder. Helt lavpraktisk vil dette sige, at mænd først kan skrive til kvinder, når kvinden allerede har afsendt den første besked.
Dette er uden tvivl kun en enkel ud af flere initiativer, som man kommer til at se i fremtiden.

Hvis du gerne vil være med til at ændre kønsrollerne og denne udvikling på nettet, kan du selv begynde at date online, hvis du endnu ikke har prøvet det.
Flere og flere ender nemlig med at finde den helt store kærlighed på internettet, så hvorfor skulle det ikke være muligt for dig?
Og hvis du er en kvinde, der søger en mand, kan du jo prøve at udfordre de kønsroller, der åbenbart eksisterer på nettet, så online dating igen kan følge med tiden. ffffffff

Disclaimer
Author: Underviseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *