God terapi

Patchwork

I mit arbejde som terapeut på et af vores kommunes største plejecentre har jeg mange forskelligartede opgaver, men de fleste går ud på at hjælpe centrets beboere, som i langt de fleste tilfælde er temmelig gamle mennesker, med at holde sig beskæftiget med noget meningsfyldt.

For et stykke tid siden fik jeg en ny opgave, da flere af de kvindelige beboere spurgte, om vi ikke kunne etablere en gruppe, der skulle beskæftige sig med patchwork. Jo meget gerne, svarede jeg og håbede på, at der blandt beboerne var en eller flere, der i forvejen havde erfaring med denne form for syning.

Men det var der desværre ikke, så jeg brugte en del tid på at studere denne teknik på forskellige hjemmesider på nettet, og da jeg følte mig godt nok klædt på til at starte gruppen, gik jeg i gang med indkøb af patchwork mønstre, som jeg havde fundet ud af kan gøre det meget mere underholdende, når man syr patchwork.

Dagen før vi skulle i gang for alvor, kørte jeg ind til en stofforretning her i byen for at købe stort ind af patchwork stof, så vi har noget at tage fat på. Jeg valgte stof i nogle klare farver i den hensigt, at vores frembringelser i gruppen gerne skal sætte de gamle i godt humør. Flere af dem har allerede talt om, at det vil pynte gevaldigt på de lange gange i plejecentret, hvis vi vælger at sy nogle vægtæpper, som vi så kan hænge op som dekoration på væggene.

Disclaimer
Author: oliver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *