Kom godt i gang med solvarme

Solvarmeanlæg er det miljøvenlige og effektive alternativ til et olie- eller gasfyr. Du endvidere, med fordel, supplere et pille- eller stokerfyr med et solvarmeanlæg. På denne måde får du varmet din bolig op på en effektiv og billig måde.

Det er især relevant for dig, som boligejer, at overveje en investering i et solvarmeanlæg, hvis du skal til at udskift dit gamle gas- eller oliefyr – eller hvis du skal til at miljørenovere din bolig. Der findes mange forskellige løsninger indenfor solvarme, og det er i dag muligt at integrere solfangerne i dit tag. Hvis du ønsker, kan du endvidere sagtens anvende solvarme i kombination med dit eksisterende fyr – og stadigvæk spare mange tusinde kroner på din varmeregning.

Hvordan fungerer et solvarmeanlæg?

Et solvarmeanlæg består typisk af nogle solfangere, en varmtvandsbeholder, en styringsenhed og en cirkulationspumpe. Solen opvarmer solfangerne, og den frostsikre væske, der findes inden i solfangerne. Når styringsenheden registrerer dette temperaturskifte, bliver cirkulationspumpen aktiveret. Den frostsikre væske bliver således cirkuleret ind til varmtvandsbeholderen, hvor væsken afgiver varmen – og på denne måde opvarmer vandet i beholderen.

Hvad skal jeg overveje?

Der er naturligvis nogle overvejelser forbundet med et køb af solvarmeanlæg. Det første du skal gøre dig klart, er om du overhovedet har plads til et anlæg. Tag et kig på din grund og dit hus, og lav nogle overvejelser over placeringen af dit solvarmeanlæg. Dine solfangere bør vende i sydlig retning, og har du ikke mulighed for det – så er et solvarmeanlæg måske ikke den rigtige løsning.

Det næste du skal overveje, er dit vand- og varmeforbrug. Hvis du har et mindre varmtvandsforbrug, eller hvis du har pligt til at være tilsluttet fjernvarme, så kan det muligvis ikke svare sig.

Det sidste du helt sikkert skal overveje, er hvilken løsning du har nu – og om den kan forenes med solvarme. Et solvarmeanlæg skal næsten altid kombineres med anden varmeløsning, da et solvarmeanlæg ikke producerer nok varmt vand om vinteren. Som udgangspunkt dækker et solvarmeanlæg 60-70 % af dit behov for varmt vand – hvorfor det er optimalt at supplere med eksempelvis et pillefyr. Læs mere på https://varmepumpeoversigten.dk/

Disclaimer
Author: Kasper Lorenzen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *