Fødselsdag den 24/12 – Får man så flere gaver?

Jeg er i den (heldige) situation, at jeg er født, og dermed har fødselsdag, den 24/12 – altså på selveste juleaften.

Jeg har altid været lidt træt af det

Igennem min barndom har jeg altid været lidt træt af det.

På den ene side er det selvfølgelig lidt sjovt at kunne sige, at man har fødselsdag juleaften.

Men på den anden side har det altid betydet, at jeg har følt, at der hele tiden var langt tid til næste gang, at jeg skulle have gaver. For gaver er jo noget man går den del op i som barn.

Og samtidig har jeg også følt, at jeg aldrig rigtig har haft min fødselsdag for mig selv. For alle andre får jo også pakker den 24/12.

Flere eller færre gaver?

Om det at jeg er født den 24/12 har betydet færre eller flere fødselsdagsgaver i min barndom, har jeg faktisk ikke rigtig nogen idé om. Faktisk tror jeg ikke, at det rigtig har betydet det store.

Da jeg var yngre fejrede vi faktisk altid min fødselsdag den 22. december – sådan lidt for at jeg skulle føle, at jeg også havde en speciel dag på min fødselsdag. Og det synes jeg egentlig har fungeret rigtigt godt.

Og med hensyn til julegaverne er jeg ganske sikker på, at det ikke har betydet noget for antallet eller størrelsen, at jeg lige havde holdt fødselsdag et par dage forinden.

Så alt i alt har det vidst ikke betydet noget som helst mht. gaverne, at jeg har fødselsdag på juleaften. Det er nok mere min egen fornemmelse af, at jeg hellere ville have at fødselsdag og jul ikke faldt sammen.

Nu er det faktisk lidt dejligt

Men nu, hvor jeg er blevet voksen, synes jeg egentlig bare at det er dejligt, at kunne holde min fødselsdag i juledagene, hvor de fleste i familien har fri fra arbejde og derfor har bedre tid til at komme og fejre mig og hvor vi rigtig kan hygge igennem sammen.

 

Disclaimer
Author: Underviseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *